TEXT_SIZE

Workshop „Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”

Invitație la Workshop-ul

”Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”

21 noiembrie 2018

Către unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial din Timișoara

În atenția doamnelor/domnilor directori și cadrelor didactice

Reprezentanța în România a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) împreună cu Casa Corpului Didactic Timiș au deosebita plăcerea de a vă adresa invitaţia de a participa la o sesiune de pregătire a profesorilor intitulată „Cum să predăm copiilor teme legate de refugiați, azil și migrație”, ce va avea loc la Timișoara în data de 21 noiembrie a.c..

Peste 68 de milioane de persoane sunt în prezent strămutate forțat la nivel global, dintre care 52% sunt copii. Acești copii sunt deosebit de vulnerabili ca urmare a stresului și a traumei pe care le-au suferit. UNHCR își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la situația lor și să promoveze atitudini pozitive și nediscriminatorii în școli față de elevii refugiați și solicitanți de azil. Pentru a veni în sprijinul profesorilor ce au în rândul elevilor lor copii refugiați și migranți, dar nu numai, UNHCR a realizat un set de resurse didactice ce vizează informarea copiilor din ciclul de învățământ primar și secundar cu privire la aspecte ce țin de refugiați, azil și migrație.

Sesiunea de pregătire organizată la Timișoara vizează familiarizarea profesorilor cu utilizarea setului de resurse didactice conceput special pentru elevi din grupele de vârstă 6-9 ani și 9-12 ani.  În acest sens, adresăm invitația de participare unui număr de 30 de profesori de limba română, educație civică sau istorie, profesori diriginți și învățători care lucrează cu elevi din grupele de vârstă 6-9 ani și 9-12 ani.

Materialele didactice în limba engleză diferențiate pe grupe de vârstă pot fi consultate la adresa http://www.unhcr.org/teaching-resources.html, urmând ca în cel mai scurt timp acestea să fie disponibile și în limba română la aceeași adresa. Profesorii vor primi la finalul sesiunii de pregătire un pachet pe suport de hârtie și electronic cu materialele în limba română.

În vederea participării, avem rugămintea de a completa formularul de înregistrare, accesând link-ul

https://docs.google.com/forms/d/1gN2fTX_B7NQX3YHTXBFwC9dR9P8HNm3DgARkIDnOcJE/edit

până joi, 15 noiembrie, indicând grupa din care doriți să faceți parte. Agenda şi locul desfășurării sesiunii de formare urmează a fi transmise persoanelor care au confirmat participarea.

Perioada desfășurării: miercuri, 21 noiembrie 2018

                  

Prima grupă, 15 profesori – 09:00 – 14:00

A doua grupă, 15 profesori – 13:00 – 17:00

Sesiunea de pregătire este gratuită și se va desfășura în limba engleză, cu traducere simultană în limba română pe toata durata.

Formatori: reprezentant Biroul pentru Europa al UNHCR 

Duminică, 24 10 2021